About: dbkwik:resource/5dblMqYzFx4Fm9yleXsPSw==   Sponge Permalink

An Entity of Type : owl:Thing, within Data Space : 134.155.108.49:8890 associated with source dataset(s)

AttributesValues
rdfs:label
  • Worf (spiegel)
rdfs:comment
  • Regent Worf was de leider van de Klingon-Cardassian alliantie in het Spiegel universum. Na het verlies van ruimtestation Terok Nor aan de Terran rebellen in 2372 wilde Worf eigenhandig het station weer terugveroveren. Hij nam Garak, de voormalige eerste officier van Terok Nor en de enige die levend van het station had weten te komen, gevangen. Worf gaf in eerste instantie Garak de schuld van het verlies van het station, maar Garak wees al snel met een beschuldigende vinger naar zijn vorige commandant, Intendant Kira Nerys. Desondanks zou Worf Garak in bedwang houden met een halsband, totdat ze het station weer in handen zouden hebben.
dcterms:subject
acteur
ras
geslacht
  • Man
dbkwik:resource/zpFkmnpmE-bEo99S4P3wpw==
dbkwik:nl.memory-a...iPageUsesTemplate
dbkwik:resource/7yTLWeGBr4_klv4bMJqcXQ==
  • Worf
afbeelding
  • Worf .jpg
Titel
abstract
  • Regent Worf was de leider van de Klingon-Cardassian alliantie in het Spiegel universum. Na het verlies van ruimtestation Terok Nor aan de Terran rebellen in 2372 wilde Worf eigenhandig het station weer terugveroveren. Hij nam Garak, de voormalige eerste officier van Terok Nor en de enige die levend van het station had weten te komen, gevangen. Worf gaf in eerste instantie Garak de schuld van het verlies van het station, maar Garak wees al snel met een beschuldigende vinger naar zijn vorige commandant, Intendant Kira Nerys. Desondanks zou Worf Garak in bedwang houden met een halsband, totdat ze het station weer in handen zouden hebben. De Slag om Terok Nor zou uiteindelijk op een teleurstelling voor de alliantie uitlopen. Worf was woest en volgens hem kon er maar één reden zijn voor het verlies: ze waren verraden. Garak zag de mogelijkheid om de Intendant te beschuldigen van de overwinning van de rebellen. Worf stemde hiermee in en begon een plan te bedenken om Kira en de rebellen weg te vagen. (DS9: "Shattered Mirror") In 2375 wist Worf de Intendant gevangen te nemen. Tevens nam hij de Ferengi Zek gevangen. Zek was naar het Spiegel universum gekomen om een handelsovereenkomst tussen de twee realiteiten te openen. Naar aanleiding van een voorstel van de Intendant bood de Regent Zek zijn vrijheid aan. Hiervoor moest de Ferengi echter wel voor een verhulapparaat uit "ons" universum zorgen. Rom zou echter de installatie van het verhulapparaat saboteren, waardoor de primaire systemen van het vlaggenschip uitgeschakeld werden. Zonder de systemen was het schip machteloos en werd de Regent gevangen genomen door de Defiant. (DS9: "The Emperor's New Cloak") De spiegel Worf zou eigenlijk al een gastoptreden maken als een Klingon bewaker in de aflevering "Crossover". De acteur die hem speelt, Michael Dorn, kon zijn schema echter niet vrijmaken voor deze aflevering. Dorn was op dat moment nog bezig met de laatste afleveringen van Star Trek: The Next Generation.
Alternative Linked Data Views: ODE     Raw Data in: CXML | CSV | RDF ( N-Triples N3/Turtle JSON XML ) | OData ( Atom JSON ) | Microdata ( JSON HTML) | JSON-LD    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3217, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Standard Edition
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2012 OpenLink Software