About: dbkwik:resource/x_HLlnBKwEC8tl0pz6reEA==   Sponge Permalink

An Entity of Type : owl:Thing, within Data Space : 134.155.108.49:8890 associated with source dataset(s)

AttributesValues
rdfs:label
  • Slag om Cardassia
rdfs:comment
  • De Slag om Cardassia was de laatste slag in de Dominion oorlog en vond plaats in het einde van 2375. De Federatie alliantie (de strijdkrachten van de Federatie, het Klingon rijk en het Romulan sterrenrijk) lanceerden een invasie in de, door de Dominion gecontroleerde, Cardassian unie, met als doel het veroveren van de Dominion hoofdstad op Cardassia prime. De slag leidde uiteindelijk tot de onvoorwaardelijke overgave van alle Dominion strijdkrachten in het Alfa kwadrant.
dcterms:subject
dbkwik:nl.memory-a...iPageUsesTemplate
abstract
  • De Slag om Cardassia was de laatste slag in de Dominion oorlog en vond plaats in het einde van 2375. De Federatie alliantie (de strijdkrachten van de Federatie, het Klingon rijk en het Romulan sterrenrijk) lanceerden een invasie in de, door de Dominion gecontroleerde, Cardassian unie, met als doel het veroveren van de Dominion hoofdstad op Cardassia prime. De slag leidde uiteindelijk tot de onvoorwaardelijke overgave van alle Dominion strijdkrachten in het Alfa kwadrant. Gelijktijdig met de slag speelde de Cardassian rebellie, onder leiding van legate Damar, een belangrijke rol. Sabotage acties zorgden voor het verstoren van communicatie en ondersteuning in de Dominion linies, wat er toe leidde dat Cardassian schepen de andere partij kozen. Voor de slag voorbij was waren er 800 miljoen Cardassian burgers vermoord door de Dominion genocide en resteerden er van de ooit trotste planeet nog slechts ru├»nes. (DS9: "What You Leave Behind")
Alternative Linked Data Views: ODE     Raw Data in: CXML | CSV | RDF ( N-Triples N3/Turtle JSON XML ) | OData ( Atom JSON ) | Microdata ( JSON HTML) | JSON-LD    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3217, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Standard Edition
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2012 OpenLink Software