About: dbkwik:resource/z7D6gzpDb7sIlmuO3cdfxw==   Sponge Permalink

An Entity of Type : owl:Thing, within Data Space : 134.155.108.49:8890 associated with source dataset(s)

AttributesValues
rdfs:label
  • Q burgeroorlog
rdfs:comment
  • De Q burgeroorlog was een conflict tussen twee facties binnen het Q continuüm dat plaats vond in 2373. De diepere nuances van het conflict waren boven het verstand van "luttele" mensen, die het waarnamen in de vorm van de Amerikaanse burgeroorlog. De oorlog werd blijkbaar gevoerd tussen een factie die geïnteresseerd was in de status quo van het continuüm en een factie die de statische orde in van het bestaan van de Q's wilde verstoren. Van laatstgenoemde factie was Q de leider. Dit was het wezen dat daarvoor al was verschenen aan de bemanningen van de USS Enterprise-D, de post Deep Space 9 enUSS Voyager.
dcterms:subject
abstract
  • De Q burgeroorlog was een conflict tussen twee facties binnen het Q continuüm dat plaats vond in 2373. De diepere nuances van het conflict waren boven het verstand van "luttele" mensen, die het waarnamen in de vorm van de Amerikaanse burgeroorlog. De oorlog werd blijkbaar gevoerd tussen een factie die geïnteresseerd was in de status quo van het continuüm en een factie die de statische orde in van het bestaan van de Q's wilde verstoren. Van laatstgenoemde factie was Q de leider. Dit was het wezen dat daarvoor al was verschenen aan de bemanningen van de USS Enterprise-D, de post Deep Space 9 enUSS Voyager. De oorlog brak uit na de zelfmoord van Quinn in 2372. (VOY: "Death Wish")– de eerste dood van een Q in vele jaren en een gebeurtenis die de orde in het continuüm hevig ondermijnde. Ondanks dat Q eerst een aanhanger was van de status quo factie, na de dood van Quinn wisselde hij van kant en werd een voorstander van minder orde en controle over de acties van individuele Q's. Eén van de zij-effecten van de burgeroorlog was dat er een serie van supernova's uitbarstten, verspreid door het Delta kwadrant in de ruimte, in een paar dagen; de gebeurtenis van meerdere supernova's binnen een handjevol Lichtjaar van elkaar in zo een korte tijdsspanne, was nog nooit van gehoord. Er werd aangenomen dat dit werd veroorzaakt door het gebruik van een bepaald wapen van de Q's als een onderdeel van de burgeroorlog. Zoekend naar een einde van de oorlog bracht Q ertoe om voor te stellen om een kind te nemen met Kathryn Janeway, die hij het jaar ervoor had ontmoet. Q hoopte dat een Q-mens hybride kind de beste kwaliteiten van beide rassen naar boven zou brengen en dat zo de balans in het continuüm herstelt kon worden tot een punt dat acceptabel was voor beide partijen. Echter sloeg Janeway het voorstel neer, omdat, naast dat ze geen behoefte aan paring met hem had, en zijn plan nobel was, het niet kon zorgen voor een snelle reparaties van de onderliggende problemen van de kwestie. Janeway probeerde daarna een bestand te onderhandelen om de burgeroorlog te beëindigen door de leider van de andere factie te benaderen: kolonel Q. De staus quo factie weigerde echter te onderhandelen en bereidden zelfs een aanslag op Q en Janeway voor, om zo de oorlog te beëindigen. Voordat de executies werden uitgevoerd werd het tweetal al gered door de bemanning van de Voyager, die hulp kregen van een vrouwelijke Q, een oude vlam van Q. oen maakte Q het voorstel om een kind te krijgen met zijn oude vriendin en ze accepteerde. De twee raakten elkaar aan met hun vingers, en met een kleine gloei van energie werd de eerste Q na meer dan tienduizend jaar gemaakt. Van het pasgeboren kind (bijgenaamd Junior) werd gehoopt dat hij een aankondiging zou zijn van een nieuw era van vrede voor het continuüm, en dat hij snel een einde aan de oorlog zou brengen. Als dank voor haar assistentie benoemde Q Janeway als zijnde de "peetmoeder" van zijn nieuwe zoon. (VOY: "The Q and the Grey")
Alternative Linked Data Views: ODE     Raw Data in: CXML | CSV | RDF ( N-Triples N3/Turtle JSON XML ) | OData ( Atom JSON ) | Microdata ( JSON HTML) | JSON-LD    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3217, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Standard Edition
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2012 OpenLink Software