PropertyValue
rdfs:label
  • Kapitein
rdfs:comment
  • Kapitein (Captain) is een militaire rang, gelijk in hoogte aan wat bij de meeste andere beschavingen in dienst wordt gebruikt.
  • De Kapitein, daarvoor hopman, is in het leger van oudsher de bevelhebber van een militaire eenheid. De kapitein is een officier en wordt terzijde gestaan door één of twee plaatsvervangende officieren, de luitenants. Tegenwoordig is de kapitein de hoogste subalterne officiersrang in Nederland. Daarboven staan de hoofd- en opperofficieren. België kent nog één hogere officiersrang, namelijk kapitein-commandant. Bij de cavalerie, het tankonderdeel van de Koninklijke Landmacht, heet de rang ritmeester.
dcterms:subject
dbkwik:nl.memory-alpha/property/wikiPageUsesTemplate
abstract
  • Kapitein (Captain) is een militaire rang, gelijk in hoogte aan wat bij de meeste andere beschavingen in dienst wordt gebruikt.
  • De Kapitein, daarvoor hopman, is in het leger van oudsher de bevelhebber van een militaire eenheid. De kapitein is een officier en wordt terzijde gestaan door één of twee plaatsvervangende officieren, de luitenants. Tegenwoordig is de kapitein de hoogste subalterne officiersrang in Nederland. Daarboven staan de hoofd- en opperofficieren. België kent nog één hogere officiersrang, namelijk kapitein-commandant. Zowel de Koninklijke Landmacht als de Koninklijke Luchtmacht kennen de kapitein. De overeenkomende rang bij de Koninklijke Marine is de Luitenant ter zee der 2e klasse oudste categorie. De bij de marine bekende kapitein ter zee is hoger en gelijkwaardig aan de kolonel bij land- en luchtmacht. Bij de cavalerie, het tankonderdeel van de Koninklijke Landmacht, heet de rang ritmeester.
is Rang of
is karakter of
is karakters of
is commandanten of
is Titel of