PropertyValue
rdf:type
rdfs:label
 • Shenron
 • Shenron
 • Shenron
 • Shenron
rdfs:comment
 • Shenron was the Eternal Dragon of Earth that was created by the Guardian of Earth Kame.
 • he is the dragon when you get all 7 dragon balls on earth he grants one wish and turned evil when one wish was so powerful
 • Shenron (神龍 Shen Long), is a magical dragon from the manga Dragon Ball, as well as the anime Dragon Ball, Dragon Ball Z, and Dragon Ball GT. In the English dub of Dragon Ball Z, he is mostly called the Eternal Dragon and in the early Harmony Gold Dragon Ball English dub from the 1980s, he is known as the Dragon God.
 • Taille image Commentaire Informations Nom Original Alias Première apparition MangaChapitre 19 : Le dragon apparaît enfin ! Première apparition AnimeDragon Ball épisode 11 : Le réveil du dragon Première apparition FilmDragon Ball : La Légende de Shenron Jeu vidéos[[]] Naissance Décès Origine Statut Race Taille Poids Voxographes Français Japonais Famille Entourage Signification du nom Techniques Shenron (神龍) ou Shen Long est le dragon magique qui apparaît pour exaucer un souhait lorsque les sept Dragon Balls sont réunies. Comme ces dernières, il a été créé par le Tout-Puissant.
 • Shenron is een draak die in de Dragon Ball-series voorkomt. De Heilige Draak Shenron kan worden opgeroepen door alle zeven dragonballs te verzamelen. Shenron kan elke wens vervullen zo lang als hij niet de kracht van zijn schepper te boven gaat en de schepper nog steeds leeft. Shenron kan slechts één wens vervullen als hij wordt opgeroepen. De schepper van Shenron is Kami en Shenron wordt ook weleens Shenlong of drakenheer genoemd.
 • thumb|250px|Forma e ShenronSferat e Dragoit janë objekte në formë të sferës që janë kryesore për seritë Dragon Ball, Dragon Ball Z dhe Dragon Ball GT. Këto sfera janë me ngjyrë të portokalltë, me madhësi të njejta dhe secila prej tyre ka yje brenda në sferë, varësisht nga numri rendor që ato i përkasin. Qëllimi kryesor i tyrë është që kur të 7 Sferat e Dragoit të bashkohen ato mund të ta plotësojnë një dëshirë (gjatë vazhdimit të serialit, numri i dëshirave zgjatet edhe në 2 dhe 3) nga Dragoi Hyjnor i quajtur Shenron. Sferat e Dragoit të Tokës dallohen nga ato të Namekut sepse janë më të vogla. Ndërsa Sferat e Dragoit me Yje të Zinj dallohen nga sferat e Tokës sepse tashmë në vend të yjeve ngjyrë kuqe/portokalli tani janë me ngjyrë të errët-zezë.
dcterms:subject
AniName
 • Shenron
Première apparition Manga
 • Chapitre 19 : Le dragon apparaît enfin !
Signification du nom
 • "Shenron" signifie "Dragon sacré", ou "Dieu Dragon"
Voix Française
FamConnect
 • Kami Dende Porunga Black Star Shenron Black Smoke Shenron Syn Shenron Haze Shenron Nuova Shenron Eis Shenron Rage Shenron Oceanus Shenron Naturon Shenron
JapName
 • 神龍
Voix Japonaise
Première apparition Anime
 • Dragon Ball épisode 11 : Le réveil du dragon
MangaName
 • Shenlong
Nom Original
 • 神龍
dbkwik:dragon-ball-af-fanon/property/wikiPageUsesTemplate
dbkwik:dragonballaffanon/property/wikiPageUsesTemplate
dbkwik:fr.dragonball/property/wikiPageUsesTemplate
dbkwik:dragonball-online/property/wikiPageUsesTemplate
Faction
 • N/A
Origin
 • Dragon Ball
Age
 • Unknown
RefName
 • Shenron
Role
 • wish-granter
Name
 • Shenron
Caption
 • Shenron
FirstApp
 • Chapter #1
RomName
 • Shen Long
Première apparition Film
 • Dragon Ball : La Légende de Shenron
dbkwik:fr.dragon-ball/property/wikiPageUsesTemplate
dbkwik:fictional-battle-omniverse/property/wikiPageUsesTemplate
AltName
 • Dragon Lord
 • Dragon God
 • Eternal Dragon
Statut
 • Divinité
Appears In
 • DB, DBZ, DBGT
Alias
 • Shen Long
 • Shenlong
Title
 • Shenron
Nom
 • Shenron
Classification
 • Dragon Deity
Gender
 • Male
Race
 • Dragon
 • Eternal Dragon
Entourage
 • Dende
 • Mr. Popo
 • Tout-Puissant
origine
 • Terre
Location
 • Shenron Altars
Décès
 • Âge 753
CanonTo
abstract
 • Shenron was the Eternal Dragon of Earth that was created by the Guardian of Earth Kame.
 • thumb|250px|Forma e ShenronSferat e Dragoit janë objekte në formë të sferës që janë kryesore për seritë Dragon Ball, Dragon Ball Z dhe Dragon Ball GT. Këto sfera janë me ngjyrë të portokalltë, me madhësi të njejta dhe secila prej tyre ka yje brenda në sferë, varësisht nga numri rendor që ato i përkasin. Qëllimi kryesor i tyrë është që kur të 7 Sferat e Dragoit të bashkohen ato mund të ta plotësojnë një dëshirë (gjatë vazhdimit të serialit, numri i dëshirave zgjatet edhe në 2 dhe 3) nga Dragoi Hyjnor i quajtur Shenron. Sferat e Dragoit të Tokës dallohen nga ato të Namekut sepse janë më të vogla. Ndërsa Sferat e Dragoit me Yje të Zinj dallohen nga sferat e Tokës sepse tashmë në vend të yjeve ngjyrë kuqe/portokalli tani janë me ngjyrë të errët-zezë. Sferat e Dragoit e bëjnë paraqitjen e parë kur Bulma takohet me Gokun dhe i kërkon Sferën e tij me 4 Yje sepse dëshiron ti kërkoj Dragoit Hyjnor - Shenronit që ti relaizoj dëshirën për të pasur të dashurin më të mirë. Këto janë Sferat e Dragoit origjinale të Tokës. Këto janë krijuar kur zoti Popo e pyeti Kamin (Perëndinë e Dritave), ti jepte jetë një modeli të dragoit të krijuar nga ai vetë. Mirpo ai i shtoi edhe Sferat duke bërë që njerëzve në tokë të iu jepte diçka për të punuar më drejtë dhe ato ishin të çmuara. Mirpo ato shpesh ishin përdorur gabim për gjëra të liga prandaj Kami ishte i njëmendje që të mos lejonte ekzistimin e këtyre Sferave të Dragoit derisa njerëz si Goku ia ndryshuan mendjen.
 • he is the dragon when you get all 7 dragon balls on earth he grants one wish and turned evil when one wish was so powerful
 • Shenron (神龍 Shen Long), is a magical dragon from the manga Dragon Ball, as well as the anime Dragon Ball, Dragon Ball Z, and Dragon Ball GT. In the English dub of Dragon Ball Z, he is mostly called the Eternal Dragon and in the early Harmony Gold Dragon Ball English dub from the 1980s, he is known as the Dragon God.
 • Taille image Commentaire Informations Nom Original Alias Première apparition MangaChapitre 19 : Le dragon apparaît enfin ! Première apparition AnimeDragon Ball épisode 11 : Le réveil du dragon Première apparition FilmDragon Ball : La Légende de Shenron Jeu vidéos[[]] Naissance Décès Origine Statut Race Taille Poids Voxographes Français Japonais Famille Entourage Signification du nom Techniques Shenron (神龍) ou Shen Long est le dragon magique qui apparaît pour exaucer un souhait lorsque les sept Dragon Balls sont réunies. Comme ces dernières, il a été créé par le Tout-Puissant.
 • Shenron is een draak die in de Dragon Ball-series voorkomt. De Heilige Draak Shenron kan worden opgeroepen door alle zeven dragonballs te verzamelen. Shenron kan elke wens vervullen zo lang als hij niet de kracht van zijn schepper te boven gaat en de schepper nog steeds leeft. Shenron kan slechts één wens vervullen als hij wordt opgeroepen. De schepper van Shenron is Kami en Shenron wordt ook weleens Shenlong of drakenheer genoemd.
is FamConnect of