About: dbkwik:resource/NdaGjD2YsjHp8Si5qPgmkg==   Sponge Permalink

An Entity of Type : owl:Thing, within Data Space : 134.155.108.49:8890 associated with source dataset(s)

AttributesValues
rdfs:label
  • Ras 8472
rdfs:comment
  • Ras 8472 verklaarde de Borg de oorlog omdat hun ruimte werd besmet door de aanwezigheid van de Borg. De Borg verloren miljarden Borg darren in de strijd omdat ze zich niet konden aanpassen aan de wapens van Ras 8472. De schepen van Ras 8472 zijn gemaakt van biomaterie. Op het sterrenschip Voyager werden nanosondes verbeterd, waardoor ze wel effect hadden. De nanosondes assimileerden ze niet, maar vernietigden alle biomaterie in de buurt. De Borg wist de bemanning van de Voyager ertoe te brengen ze te gebruiken, waardoor Ras 8472 zag dat zij kwetsbaar waren en zich terug trokken. (VOY: "Scorpion, Deel I en Deel II")
dcterms:subject
dbkwik:nl.memory-a...iPageUsesTemplate
abstract
  • Ras 8472 verklaarde de Borg de oorlog omdat hun ruimte werd besmet door de aanwezigheid van de Borg. De Borg verloren miljarden Borg darren in de strijd omdat ze zich niet konden aanpassen aan de wapens van Ras 8472. De schepen van Ras 8472 zijn gemaakt van biomaterie. Op het sterrenschip Voyager werden nanosondes verbeterd, waardoor ze wel effect hadden. De nanosondes assimileerden ze niet, maar vernietigden alle biomaterie in de buurt. De Borg wist de bemanning van de Voyager ertoe te brengen ze te gebruiken, waardoor Ras 8472 zag dat zij kwetsbaar waren en zich terug trokken. (VOY: "Scorpion, Deel I en Deel II") Toen ze terugtrokken naar de vloeibare ruimte bleef een lid van Ras 8472 achter, en werd vervolgens op brute wijze maandenlang achtervolgd door een groep Hirogen jagers. Dit wezen werd gered door de Voyager en kapitein Kathryn Janeway wilde het terugbrengen naar de vloeibare ruimte. Seven of Nine weigerde echter om de kloof ernaar te openen. Dit bleek later allemaal irrelevant omdat Seven of Nine het wezen naar de Hirogen schepen transporteerde, zodat de Hirogen de Voyager zouden laten gaan. (VOY: "Prey") Vanwege het gevaar dat Ras 8472 zag in de mens werd een ruimtestation gebouwd, waarin de Starfleet academie werd nagemaakt om als trainingskamp te dienen voor een infiltratie op Aarde. Voyager reageerde op een signaal dat van Starfleet afkomstig leek. Aangekomen bij het ruimtestation werd deze door bemanningsleden van Voyager bezocht. Daar werd door eerste officier Chakotay ontdekt dat het een trainingskamp betrof. Deze groep van Ras 8472 raakte uiteindelijk overtuigd van het feit dat de mensheid geen bedreiging voor hen vormde en zou proberen de overige soortgenoten te overtuigen dit feit.(VOY: "In the Flesh")
is dbkwik:resource/zpFkmnpmE-bEo99S4P3wpw== of
Alternative Linked Data Views: ODE     Raw Data in: CXML | CSV | RDF ( N-Triples N3/Turtle JSON XML ) | OData ( Atom JSON ) | Microdata ( JSON HTML) | JSON-LD    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3217, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Standard Edition
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2012 OpenLink Software