About: dbkwik:resource/U56YKkmKV-PGCA2DdEw2Xw==   Sponge Permalink

An Entity of Type : owl:Thing, within Data Space : 134.155.108.49:8890 associated with source dataset(s)

AttributesValues
rdfs:label
  • Energiedempend wapen
rdfs:comment
  • In de 22e eeuw waren de Tholian sterrenschepen uitgerust met een een energiedempend wapen. in 2152 schakelden ze het sterrenschip Enterprise uit met dit wapen. Hierdoor verloor het Aardse sterrenschip alle energie. (ENT: "Future Tense") Klingon schepen kunnen vrij eenvoudig immuun gemaakt worden tegen het wapen door hun Tritium intermix aan te passen. Dit werd per toeval ontdekt door een ingenieur van een Klingon roofvogel, de IKS Ki'tang, toen deze een probleem met de warp kern van het schip wilde verhelpen.
dcterms:subject
dbkwik:nl.memory-a...iPageUsesTemplate
abstract
  • In de 22e eeuw waren de Tholian sterrenschepen uitgerust met een een energiedempend wapen. in 2152 schakelden ze het sterrenschip Enterprise uit met dit wapen. Hierdoor verloor het Aardse sterrenschip alle energie. (ENT: "Future Tense") De Federatie kwam voor het eerst in aanraking met dit wapen toen de Breen in 2375 actief gingen deelnemen aan de Dominion oorlog aan de zijde van de Dominion, tijdens de Tweede slag om Chin'toka. Aangezien schepen van de Federatie alliantie nog nooit met een dergelijk wapen te maken hadden gehad, waren ze een gemakkelijk doelwit. Het wapen zoog als het ware alle energie uit het schip en schakelde op die wijze dus de aandrijving, de wapens en de schilden uit, waardoor het weinig moeite meer kostte om ze met conventionele wapens te verwoesten. Onder de schepen die verloren gingen was onder andere de USS Defiant. (DS9: "The Changing Face of Evil") Klingon schepen kunnen vrij eenvoudig immuun gemaakt worden tegen het wapen door hun Tritium intermix aan te passen. Dit werd per toeval ontdekt door een ingenieur van een Klingon roofvogel, de IKS Ki'tang, toen deze een probleem met de warp kern van het schip wilde verhelpen. Helaas konden schepen van de Federatie en de Romulans niet zo eenvoudig worden aangepast. Dit probleem werd opgelost toen Kira Nerys een overmeesterd Jem'Hadar aanvalsschip bemachtigde met daarop het wapen geïnstalleerd. Dit gaf de geallieerden de kans om een tegenmaatregel re bedenken. (DS9: "When It Rains..." • "Tacking Into the Wind") De Dominion was bezig met het uitrusten van alle Jem'Hadar schepen met dit wapen. (DS9: "Tacking Into the Wind")
Alternative Linked Data Views: ODE     Raw Data in: CXML | CSV | RDF ( N-Triples N3/Turtle JSON XML ) | OData ( Atom JSON ) | Microdata ( JSON HTML) | JSON-LD    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3217, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Standard Edition
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2012 OpenLink Software