PropertyValue
rdf:type
rdfs:label
  • Stavlov
  • Stavlov
rdfs:comment
  • Hij heeft sneeuwwit haar en een grote, volle baard. Toverstokmaker Stavlov schreef dat de meidoorn "een rare, tegenstrijdige toverstok maakt, net zo vol met paradoxen als de boom waar hij uit voortkomt, wiens bladen en bloesems helen maar wiens afgesneden takken ruiken naar de dood". Garrick Olivander is het niet vaak eens met Stavlov, maar in dit geval wel.
  • Stavlov (Engels: Gregorovitch) is een uitstekende buitenlandse toverstokmaker, maar het design van zijn stokken is meestal niet erg fantastisch. Hij heeft onder andere de toverstok van Viktor Kruml gemaakt. Hij heeft sneeuwwit haar en een grote, volle baard. Toverstokmaker Stavlov schreef dat de meidoorn "een rare, tegenstrijdige toverstok maakt, net zo vol met paradoxen als de boom waar hij uit voortkomt, wiens bladen en bloesems helen maar wiens afgesneden takken ruiken naar de dood". Garrick Olivander is het niet vaak eens met Stavlov, maar in dit geval wel.
dcterms:subject
dbkwik:nl.harry-potter/property/wikiPageUsesTemplate
dbkwik:nl.harrypotter/property/wikiPageUsesTemplate
abstract
  • Hij heeft sneeuwwit haar en een grote, volle baard. Toverstokmaker Stavlov schreef dat de meidoorn "een rare, tegenstrijdige toverstok maakt, net zo vol met paradoxen als de boom waar hij uit voortkomt, wiens bladen en bloesems helen maar wiens afgesneden takken ruiken naar de dood". Garrick Olivander is het niet vaak eens met Stavlov, maar in dit geval wel. Wanneer Voldemort erachter probeert te komen hoe de connectie tussen zijn toverstok en die van Harry werkt, en Olivander geen voldoenend antwoord kan bieden, gaat hij op zoek naar Stavlov. Uiteindelijk komt hij erachter dat Stavlov de Zegevlier ooit in zijn bezit heeft gehad, maar dat deze lang geleden werd van hem werd gestolen door Gellert Grindelwald. Wanneer Stavlov Voldemort niet kan vertellen wie de dief was, wordt hij door Voldemort in koele bloeden vermoord.
  • Stavlov (Engels: Gregorovitch) is een uitstekende buitenlandse toverstokmaker, maar het design van zijn stokken is meestal niet erg fantastisch. Hij heeft onder andere de toverstok van Viktor Kruml gemaakt. Hij heeft sneeuwwit haar en een grote, volle baard. Toverstokmaker Stavlov schreef dat de meidoorn "een rare, tegenstrijdige toverstok maakt, net zo vol met paradoxen als de boom waar hij uit voortkomt, wiens bladen en bloesems helen maar wiens afgesneden takken ruiken naar de dood". Garrick Olivander is het niet vaak eens met Stavlov, maar in dit geval wel. Wanneer Voldemort erachter probeert te komen hoe de connectie tussen zijn toverstok en die van Harry werkt, en Olivander geen voldoenend antwoord kan bieden, gaat hij op zoek naar Stavlov. Uiteindelijk komt hij erachter dat Stavlov de Zegevlier ooit in zijn bezit heeft gehad, maar dat deze lang geleden werd van hem werd gestolen door Gellert Grindelwald. Wanneer Stavlov Voldemort niet kan vertellen wie de dief was, wordt hij door Voldemort in koele bloeden vermoord.